måndag 22 oktober 2012

Dessertbord - Fotboll


Här kommer mitt första projekt när det kommer till att göra ett dessertbord, temat var fotboll då min kusin Emmi är en riktig fotbollstokig tjej. Det var både spännande men även lite klurigt att få ihop olika moment med samma tema till detta dessertbordet. Hennes enda önskemål var en tårta med en jättestor fotboll och massor av spelare, det blev dock bara en spelare på tårtan. Då hennes färger på fotbollskläderna är gul och svart så gjorde jag cupcakes med de färgerna och även nägra som skulle föreställa fotbollsplaner. Det blev även fotbollscookies och en päronmoussetårta utöver födelsedagstårtan. Jag har även fått väldigt mycket hjälp utav min pojkvän Mattias med dekorationer osv, blev hur glad som helst då jag var ute i sista sekund! Tack så mycket, du är bäst!


Här kommer några närbilder från dessertbordet. Gubben på tårtan ser väldigt platt ut på bild men i verkligheten var den bättre.
Tårtan består utav vaniljbottnar, blåbärsmousse + blåbär, citronmousse, spacklad med vaniljglasyr samt täckt och dekorerad med marsipan.

 
Detta fina fotbollskort har min mamma gjort, då det passade bra med temat på dessertbordet och då födelsedagspresenten skulle bli ett par fotbollsskor. Hon gjorde även de små fotbollarna av papper. Jag fick tyvärr inga bilder på insidan av kortet men min mamma gjorde ett jättebra jobb!


5 kommentarer:

 1. Din söta snälla underbara pojkvän hjälpte till har jag också hört;) puss gumman<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så himla mycket för hjälpen, vet inte vad jag skulle gjort utan dig!!

   Radera
 2. vad för material använde du till att dekorera med?
  fint bakat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gott som alla dekorationer är gjorda i marsipan, utöver fotbollskakorna som är målade samt de fotbollar som är utstansade i papper.
   Tack!

   Radera
 3. Vilket fint dessertbord. Visst är de roliga att göra?!

  Hälsn Anna
  www.iannasskafferi.se

  SvaraRadera