onsdag 1 augusti 2012

LCHF kladdkaka


Här kommer ytterligare ett försök på ett LCHF recept och detta skall föreställa en kladdkaka men resultatet blev väl inte riktigt som det skulle. När jag tog ut kakan ur ugnen så var den väldigt stor och fluffig med sjönk sedan ihop och blev mer kladdig. Konsistensen kändes lite som chokladmousse och ja, det var väl inte det värsta man ätit hittills så kakan får helt enkelt godkänt!

Här kommer receptet:
250 g mörk choklad (ca 70 %)
150 g smör
5 st ägg
1 tsk vaniljpulver
Tips: Servera med grädde/crème fraiche och bär eller frukt.

Gör såhär:
Smält smöret och hacka chokladen grovt, tillsätt sedan den hackade chokladen i smöret och blanda tills det blivit en jämn massa. Dela äggen, vispa äggulor och vaniljpulver fluffigt och ställ åt sidan, vispa sedan äggvitorna till hårt skumm. Tillsätt chokladblandningen i äggulorna, rör om och vänd sedan ner äggvitorna. Häll smeten i en smord och bröad form, ca. 25 cm i diameter och grädda mitt i ugnen i 20 minuter på 175 grader celsius.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar