söndag 16 september 2012

Chokladmoussetårta med mascapone


Denna tårta skulle bli ytterligare en "test-tårta" till smakpanelen då jag inte gjort en moussetårta med choklad i innan, det blev dock kvällsfika istället och tårtan fick bli en tidig födelsedagstårta till Fredrik istället. Tårtan i sig består utav en gudomligt god chokladbotten, ljus chokladmousse och mascaponemousse samt lite riven choklad. Kombinationen var hur god som helst!!



Här kommer receptet på tårtans botten (går att kombinera med vilken mousse som helst).

Chokladbotten:
110g smör
2,25 dl socker
1 msk ljus sirap
2 st ägg

1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Gör såhär:
Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i taget. Blanda sedan mjöl, salt vaniljsocker och kakao, tillsätt sedan mjölbalndningen i smeten. Häll smeten i en smörad och mjölad springform (ca 24-26 cm) och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 20 minuter, låt sedan svalna.

1 kommentar: