tisdag 12 juni 2012

Sommar- och födelsedagstårtaJag fick fria händer på att göra en sommar/födelsedagstårta som Malva skulle ta med sig till skolan inför skolavslutningen. Tanken var att det skulle vara en sommartårta och en födelsedagstårta för de barn som fyller på sommaren så efter att jag utbytt lite ideér med Mattias så kom han på detta motiv. Jag köpte blå och grön marsipan för att göra halva tårtan till gräs och andra halvan till himmel, sedan blev det lite dekorationer så som blommor, moln och en sol för att få ett färgstarkt sommartema som passade barn. Det blev även en banderoll för att få med "Ha den äran" till födelsedagsbarnen vars namn finns med runt om tårtan på separata namnbrickor.


Här syns några utav namnen på namnbrickorna, de på himmelsidan är gjorda som moln och de på grässidan är gjorda som ovaler. Tårtan består utav ljusa vaniljbottnar, vaniljkräm, hackade jordgubbar, mosade bananer och så är tårtan spacklad med grädde. Tårtan är sedan täckt med marsipan och dekorationerna är gjorda utav sockerpasta.

1 kommentar:

  1. så fin!! Skall bli spännade att höra vad alla barnen säger imorgon! Malva såg den ikväll och tyckte den var superfin.

    kram
    Malvas Mamma:)

    SvaraRadera