måndag 1 oktober 2012

Rosor


Här kommer en steg-för-steg på hur jag gör mina rosor, då jag själv är nybörjare på att göra dessa så är detta mitt försök att hjälpa andra nybörjare att få till vackra rosor. Jag funderade på hur jag skulle få till en bra beskrivning och valde att ta med så många bilder som möjligt. Bilden ovan visar de verktyg som behövs för att göra rosen. Resultatet blir ofta bättre när man inte använder marsipan men då jag själv föredrar marsipan så ville jag testa att arbeta med marsipan.


1. Kavla ut en bit rosa marsipan och tryck ut två stycken blommor med rosutstickaren. 2. Tunna ut bladen med bollverktyget och gör en kon som limmas fast i mitten utav blomman. 3. Vik upp första bladet runt konen. 4. Vik sedan upp tredje bladet. 5. Vik sedan upp femte bladet. 6. Vik upp blad två och fyra så att alla bladen är uppvikta. 7. Placera den första rosen på den andra blomman. 8. Vik upp första bladet och vik sedan upp de andra i tur och ordning. 9. Slutresultat av ros. 10. Tryck ut ytterligare en blomma och skär ut bladen. 11. Placera bladen under den färdiga rosen, vik sedan ned blanden lite grann. 12. Kavla ut en bit grön marsipan och tryck ut ett foderblad, placera bladet under den färdiga rosen.


Här är slutresultatet på rosen med foderbladet. Hoppas att denna steg-för-steg är tillräckligt tydlig och kan vara till någon hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar