torsdag 19 juli 2012

Banankaka


Passade på att försöka "rädda" de stackars bruna bananerna här hemma medens jag ändå höll på att göra tårtbottnar inför de kommande tårtorna. Jag slängde ihop en banankaka som provsmakades med en kopp te av panelen här hemma innan den fick en skjuts in i frysen tillsvidare. Kakan i sig är narturligt söt utav bananerna men resterande ingredienser gör att den passar bättre runt jul.

Recept:

270 g ljust muskovadosocker

2 ägg
200 g mosad banan
280 g vetemjöl
140 g smör, smält
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära

Gör såhär:

Värm ugnen till 175 grader Ceslsius.

Smält smöret. Vispa ägg och muskovadosocker ordentligt och blanda sedan ner den mosade bananen. Tillsätt sedan vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och ingefära och vispa tills alla ingredienser blandats väl. Häll i det smälta smöret och häll sedan smeten i en förberedd brödform (2 liter) och grädda mitt i ungnen i ca. 1 timme. Stjälp upp kakan och låt den sedan svalna på ett galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar