måndag 23 juli 2012

Långpannekaka med röda vinbär


Efter gårdagens plock av litervis med röda vinbär passade jag på att göra en kaka fylld med dessa syrliga och goda bär. Jag kan ju inte vara mer än överlycklig att vi har massor utav svarta- och röda vinbär samt röda- gröna krusbär, här skall det verkligen bakas! Jag har dock inte baka så mycket med denna typ av bär innan så om ni har något bra förslag, skriv gärna det i en kommentar.


Här kommer bilder på de härliga vinbären, dock så var det inte lika kul att rensa dem efter att man har ängat väldigt mycket tid åt att plocka dem!

Här kommer receptet:

Kakan:
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g smör, rumstempererat
2-4 dl röda vinbär (anpassa efter egen smak)
1 ägg

Smultäcke:
1 dl socker
1,5 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
50 g smör, smält

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader celsius. Blanda de torra ingredienserna och arbeta in smöret för hand, tillsätt sedan ägget och vispa till en jämn massa. Bred ut degen i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper. Lägg på önskad möng röda vinbär. Till smultäcket: Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner smöret, arbeta ihop ingreienserna för hand och strö sedan över vinbären. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Låt svalna något och servera sedan med glass, grädde eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar