söndag 22 april 2012

Passionsfruktsmoussetårta, kan man väl säga?Jag kan med handen på hjärtat säga att detta absolut inte är min typ av tårtor att baka, men trots det så är det alltid kul att testa på nya grejer! Detta skall föreställa en passionsfruksmoussetårta på en chokladbotten, kombinationen skall vara kanon. Choklad är ju något av det godaste som finns (framför allt i bakverk) och passionsfrukt, vem kan motstå den friska smaken?

Jag gjorde en botten i en form på ca 22cm i diameter men tyckte att den blev för hög, gjorde då en ny i en 26cm i diameters form, ologiskt nog så blev den högre än den första trots samma recept, haha. Jag körde på den stora formen och fick i slutändan till en riktigt ojämn men fin mousse, detta recept skall jag se till att öva mer på men jag tyckte att jag gjorde helt ok ifrån mig på ett första försök på moussetårtor! Det finns en första gång för allting sägs det va? Jag får hoppas på att min fina smakpanel tycker om tårtan som dem än är omedvetna om att dem skall få mumsa på inatt!Det roliga med den här tårtan var verkligen utseendet, ingenting ser riktigt ut som det skall göra just nu! Vid senare tillfälle hade dock chokladbotten sjunkt ner mer och moussen kom fram mer än på denna bilden.

Jag gjorde även lite glutenfria chokladcupcakes med chockladdoppade jordgubbar på så att det även fanns något att äta för glutenintoleranta. Att baka glutenfritt är svårare än vad man tror, resultatet blir inte allt som man tänkt sig så jag får helt enkelt fortsätta att öva på det med!


Hej så länge!

3 kommentarer:

 1. Hej Caroline!

  Jag är arbetskamrat med din mamma och vill tacka dig för en fantastisk tårta. Supergod.

  Kan man få receptet?

  Vill också tacka för det bakelse jag fick för några dagar sedan.

  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Hej Pia!

  Vad roligt att du tyckte om tårtan och bakelserna, och självklart kan du få en kopia på receptet jag använde.

  Ha det så bra! Kram

  SvaraRadera
 3. Whoo! Glutenfritt! Go carro go carro!

  SvaraRadera