söndag 29 april 2012

Tårtkalas del 1 - Födelsedagstårtan


Vi hade kalas här hemma nu i helgen för min mamma Gitte så jag passade på att göra lite tårtor. Här kommer tårtorna från kalaset och detta är nummer 1, själva födelsedagstårtan. Denna tårta ser lite ut som den jag gjorde några dagar tidigare till Monica, jag tycker att detta utseende är både enkelt och stilrent, något som i alla fall passar min mamma väldigt bra! (Bilden blev dock lite sne).


Själva tårtan är gjord av citronbottnar, vaniljkesella med hallon i samt en vaniljglasyr att täcka tårtan med. Rosorna är också gjorda av glasyr, handspritsade och bladen är utstansade i färgad marsipan samt målade med grön färg av min bror Marcus, även han fick känna sig lite delaktig!


Här kommer även en närbild på några utav detaljerna, alltså rosorna de blev nämligen bäst. Jag tycker själv att mina rosor har blivit finare så ja practice makes perfect! Texten däremot, det är en annan story än så länge! Detta var tårta nummer två som jag än så länge har spritsat en text på, får alltså forstätta och öva på det!

3 kommentarer: